<data:blog.pageTitle/> <data:blog.pageName/> – <data:blog.title/>

WordPress Brute Force Saldırılarını Engelleyin


Birçok siteyi tehdit eden bu saldırı admin paneli şifrelerinizi deneme yanılma yoluyla çözüyor ve sizin tüm bilgilerinize erişebiliyor.Bu programdan korunmanın yolunu sadece wordpress için paylaşıyorum.Aşağıdaki eklentileri kullanarak sitenize gelen saldırılardan korunabilirsiniz.

Limit Login Attempts

Limit Login Attempts eklentisi sayesinde admin panelinize birisi aynı ip adresi üzerinden birden fazla yanlış giriş yaptığında ip’yi otomatik olarak banlıyor. Bu sayede eğer Brute Force denediği ilk şifrelerde şifrenizi bulamazsa Brute Force’u engellemiş oluyorsunuz. Eklentinin ayar menüsünde kaç kere yanlış giriş yapıldığında ip’yi banlayacağını, vb. ayarları kontrol edebiliyorsunuz.

SI Captcha

SI Captcha eklentisi sayesinde yorum sayfalarına, giriş sayfalarına ve admin panelinin giriş sayfasına Captcha kodu ekleniyor. Bu sayede hem spam yorumları az etkisi olsada engellemiş oluyorsunuz hem de Brute Force atakları Captcha kodlarını okuyamadıkları için bu girişimlerini engellemeye yarıyor.Oldukça güçlü ve güvenlikli bir sistem için tavsiye ederim.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları:
1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

Popular Posts

Unordered List

Popüler Yayınlar