<data:blog.pageTitle/> <data:blog.pageName/> – <data:blog.title/>

Rss Nedir

Nedir Bu Rss?

Bloglar sık sık güncellenen ve yeni içerikler girilen adreslerdir.Ve bunları tek tek kontrol etmek oldukça uzun ve zor olduğundan dolayı rss isimli sistem geliştirilmiştir.Yeni eklenen içerikleri kolaylıkla takip etmeyi saglıyor ve bilgisayar kullanmayı bilmeyen biri tarafından bile kolayca kullanılabilir.

RSS Nedir?


RSS, genellikle haber sağlayıcıları, bloglar ve podcastlar tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan bir web sayfası bildirimcisidir. Kullandığı dosya biçimleri .rss ve .xml'dir.
Yani kısaca ziyaret ettiğiniz bir sitenin yazılarınızı beğendiyseniz yeni yazıların yayınladındıgı saate bakmaktansa takip ettiğiniz sitelerin yeni yazılarını tek bir panel üzerinden takip edebilirsiniz.

RSS Nasıl Kullanılır?

Birçok site rss sistemini destekler.Ve o sitelerin hazırladıkları rss dosyalarına birçok şekilde erişebilirsiniz.Bu sistemleri tarayıcı üzerinden e posta veya programlarla kullanabilirsiniz.
Web Tabanlı RSS Okuyucular 
-Google Reader
-Bloglines
-NetVibes
-Lazyfeed
Masaüstü RSS Okuyucular
-FeedDemon
-Omea Reader
-RSS Owl
-Sharp Reader



RSS Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Rss sistemi yazarlar için faydası yazılarını kullanıcılarına veya abonelerine daha hızlı ulaştırabilirler.Okuyucular içinse takip ettikleri siteleri tek bir yerden okuyabilirler ve yeni yazılara daha hızlı ve kolay bir biçimde erişebilirler.

Sitemizin rss'sine abone olmak isterseniz : http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=MCuhadarr

Sitemizin Rss Adresi : http://feeds.feedburner.com/MCuhadarr

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları:
1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

Popular Posts

Unordered List

Popüler Yayınlar