<data:blog.pageTitle/> <data:blog.pageName/> – <data:blog.title/>

Sosyal Blog Yapmak

İnternette çogu kişi site açmak ister ve bir web sitesi kurmaktansa blog kurmak daha kolaydır.Blogu ister ücretsiz isterseniz de belli bir miktar ücret karşılığında yapabilirsiniz.Blog sahibi olmak için azda olsa bilgisayar kullanmanız yetecektir.Unutmayın bloglar kişiseldir.Ve önemli olan düşünmektir.

Blog açanların genel düşüncesi para kazanmaktır fakat ondan önce yapmanız gerekenleri yapın ve bu şekilde ileriye dönük yatırım saglamış olursunuz.Bir blog sahibi yazdığı yazının paylaşılmasını veya yorum atılmasını uzun süre bekler fakat yorum gelmez fakat zamanla yorumlarında geleceğine emin olabilirsiniz önemli olan sosyal bir blog olmak.

Blogunuzu aşağıdaki adımları tamamladıktan sonra daha sosyal bir hale getireceksiniz ve bu size oldukça büyük kazanımlara kapı açacaktır.


1. Düzenli Yazın 

Blogunuzu ileriye taşıyacak en önemli adım budur.Blogunuzun daha çok okunması ve abonelere sahip olması için gereken en önemli adım budur.Örneğin ben siteme günde en az 1 makale eklemeye çalışıyorum.Ve bu makaleleri saat 12:00'da paylaşıyorum.Buda ziyaretçilerimin yeni yazının paylaşıldığı saati öğrenmeleri ve yarın o saatte geri gelmelerini saglıyor.

2. Yorumları Cevaplayın

Bu adımları yaptıktan bir süre sonra istemesinizde düzenli olarak gelen kişiler bir süre sonra yorum bırakacaktır.O yorumlarda genelde sorular oluyor ve onları cevaplamanız için kullanıcılar bir daha sitenize geliyor eğer cevaplamazsanız belli bir süre sonra aboneler sitenizi terk edecektir.Yorumları hızlı, net, samimi cevaplar vermeniz sizin için çok fayda saglayacaktır.

3. Misafir Yazar Kabul Edin

Blogunuza misafir yazar kabul etmeniz hem okuyucu kitlenizi yükseltecektir.Hemde blogunuza misafir yazı yazan kişinin kitlesini sitenize çekmeye yarayacaktır.Buda hem yazara hemde size kazandıracaktır.Ve gelen yorumlara misafir yazar cevap vermelidir.

4. Misafir Yazılar Yazın

Blogunuza misafir yazar kabul etmenizin yanı sıra başka bloglarda misafir yazar olabilirsiniz.Ve yazınızın altında veya üstünde sitenizin linkini vererek sitenize o sitenin kullanıcılarını çekebilirsiniz.Ama o siteye yazdığınız yazılara yapılan yorumlara siz cevap vermelisiniz ki sitenize ziyaret edilme miktarı artsın.

5. İnsanlara Faydalı Olun

İnsanlara faydalı olacak yazılar yazmanız sitenize gelen kitleyi ve yorum sayısınızı yükseltmenin yanı sıra yazılarızın okunması gözle görülür derecede artacaktır.Faydalı içerikler üreterek daha çok kitleye ulaşabilir ve online tanıdıklarınızı artacaktır.

6. Sosyal Medyayı Kullanın

Blogunuzun sosyal olması sadece yorum almak değildir.Sosyal medyada yani twitter facebook vb. platformlardan kullanıcılarınıza destek vermeniz onlar için daha güvenli olabilir ve oradaki destek verdiginiz kişilerden sitenizi paylaşmalarını isteyebilir ve kalıcı aboneler edinebilirsiniz.

7. Liste Yazıları Yazın

Sitenizin yorum yapılması ve sosyal medyada faydalı olmasının yanı sıra yazılarınızı blok blok yazarak uzatırsanız okuyucularınız azalacaktır.Fakat liste şeklinde sayılandırmanız okuyucularınızın dikkatini çekecektir ve buda abonelerinizi etkileyecektir.

8. Çeşitli İçerik Türleri Üretin

Sürekli bir konuda yazı yazmak hem sizi hemde okuyucu büyük anlamda sıkacaktır.Buda abonelerinizin azalmasına yol açabilir fakat resimlerden ses kayıtlarından veya müziklerden yararlanmanız okuyucularınızın biraz daha genişlemesini saglayacaktır.Yazılarınıza veya başka sitelerdeki yazılara karşılıksız link vererek onlarında size link vermesini saglayabilirsiniz.

9. Soru Sorun

Sosyal bloga sahip olmak için sondan bir önceki maddemiz kullanıcılarınza soru sormaktır.Yazılarınızın sonuna anketler eklemek veya başka türden sorular sormak sizin yararınıza olacaktır.

10. Markalaşın

Sadece blog olmak yeterli olmaz birde özel logonuz,tasarımınız ve sloganınız olsun.Buda size bir fark sunacaktır.Markalaşmak akılda kalmanızı ve markalaşmanızı kolaylaştıracaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları:
1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

Popular Posts

Unordered List

Popüler Yayınlar