<data:blog.pageTitle/> <data:blog.pageName/> – <data:blog.title/>

Ücretsiz SSL Sertifikası Almak

SSL sertifikaları genelde alışveriş veya ticaret siteleri tarafından kullanılan ve sitedeki yapılan hareketlerin ve alışverişlerin vs. çok güçlü olarak şifrelenmesini saglıyor.Elime geçen bilgiye göre tam 3 adet site ücretsiz dağıtım yapıyormuş.Bunların ücretsiz vermelerinin sebebi yeni bir firma oldukları ve kendilerine bir ün kazandırmak için olduğunu belirtmek isterim.

Ne yazık ki türk firma bulamadım.Zaten türkler yeni firma kursa reklam yaparak ün elde etmeye çalışırlar fakat bunlar yabancı kaynaklar ve ssl dağıtıyor.Fakat bence mallık etmişler şimdi o kadar pahalı ssl lisanslarını gidip te beleşe dağıtmak mallık oluyor.Bu lisanslar "3 Ay - 1 Yıl - 3 Yıl" Olarak veriliyor.

Şimdi diyeceksiniz 3 yıllık varken niye 3 aylıgı alıyım benim tavsiyemde 3 yıllık fakat blog kurduysanız ssl kullanmanıza hiç gerek yok diyebilirim.Fakat google kısa bir süre önce ssl kullanan sitelere aramalarda öncelik tanıyacağını duyurmuştu ve site sahiplerine verilen süre doğrultusunda ne algoritmasında ssl kullanan siteleri daha iyi yerlerde tutacak gibi bir söylenti vardı.Fakat öyle sitelere öncelik vereceği az bi etkidir.Şimdi ben özgün ve uzun makaleler yazacağım fakat birisi ssl parası verip beni geçecek google her zaman özgün ve yararlı içerige öncelik vermiştir.

StartSSL - 1 YIL - startssl.com
Comodo SSL - 3 AY - comodo.com/e-commerce/ssl-certificates/free-ssl-certificate.php
WoSign - 3 YIL - wosign.com/english/index.htm

4 yorum:

Yorum Kuralları:
1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

Popular Posts

Unordered List

Popüler Yayınlar