<data:blog.pageTitle/> <data:blog.pageName/> – <data:blog.title/>

5 Adımda Wordpress Güvenliği


Wordpress site kuranların çoğuna saldırı düzenleniyor özellikle iyi hit çeken sitelere saldırılar çoğaldığından dolayı aşağıda verilen 5 güvenlik yöntemini uygulayarak sitenizin güvenliğini üstlere çıkartabilirsiniz.Konumuzu uzatmadan güvenlik önlemlerimizi sunuyoruz.

1- 'Admin' Kullanıcı Adını Silin

Bir hacker sitenizi saldırıyorsa bilinki admin yada yönetici isimli giriş nickleri hiç güvenli değildir.Ve eğer isminizi admin,adminstrator veya yönetici olarak bırakmanız sitenize girecek olan kişinin istediğine yapması için gereken zamanı en aza indiriyor buda sizin için kötü bir etmendir.

admin profilini silme
Yeni bir kullanıcı profili oluşturmak için, WordPress yönetici panelini açın ve sonra “Users” kısmından “Add New” seçeneğini kullanarak oluşturabilirsiniz. Ardında gerekli bilgileri doldurun ve web sitenizde değişiklikler yapmak için kendinize yönetici rolünü verdiğinizden emin olmalısınız.
Yeni kullanıcı adınızı oluşturduktan sonra WordPress’in dashboard oturumundan çıkış yapın ve yeni kullanıcı bilgilerinizle tekrar giriş yapın. Ardından “Users” sayfasına dönerek varsayılan yöneticiyi silmelisiniz. Bu aşamada, WordPress size “Admin” kullanıcısı tarafından hazırlanan mesajları yeni profile aktarmak için seçenek sunar. Böylece herhangi bir içerik ya da veri kaybetmemiş olursunuz.
2- Güçlü Bir Şifre Kullanın

Wordpress şifrenizi oluştururken elbette zor bir şifre kullanıyorum diyorsunuzdur.Fakat her ne kadar zor olduğunu düşünsenizde şifreleriniz kırılabiliyor.Şifrem zor olsun diyorsanız harf,sayı ve özel karakterler kullanarak şifrenizi zorlaştırabilirsiniz.Bu şekilde güvenliğinizi çok yüksek degerlere çıkartabilirsiniz.

Örneğin 8 karakterli zor bir şifre : 09tqX#v8

3- Wordpress Sürümünüzü Güncel Tutun

Wordpress her güncellemesinde bildirim olarak bırakıyor fakat çoğu kişinin güncellemediği bilinmektedir.Fakat güncellemeler olmazsa güvenlik açıklarınız artacaktır ve buda sitenizin çökmesine neden olacaktır.Üstelik güncelleme için herhangi bir bilgiye gerek duyulmuyor tek yapmanız gereken güncelle'ye tıklamak.

4- Wordpress Veri tabanınızı Yedekleyin

Wordpress veri tabanınızı yedeklemeniz sizin için çok işe yarayacaktır.Sitenize sağlam bir DDOS olarak adlandırılan saldırı yapılırsa sitenizin yedeği olmadığından dolayı sitenizi kapatmaya yöneltebilir sizi buda kötü bir seçenektir.

Size wp-db-backup isimli wordpress eklentisini öneriyorum.Sitenizin yedeklerinizi almanızı kolaylaştıracaktır.Bu şekilde eğer bir saldırı almışsanız yedeğinizi kullanarak saldırı almamış gibi kullanıcılarınızı ağırlayabilirsiniz.

5- Eklenti Kullanarak Oturum Açma Girişimlerini Engelleyin

Sitenize saldırı yapacak kişiler birçok şifre deneyecektir.Bu sitenizi yavaşlatmakla beraber saldırı yapanlara güzel bir engel yapmış olursunuz elbette hacklemek isteyenler birçok ip kullanarak deneyeceklerdir.Fakat bu yöntemle bir nebze olsun onları engelleyebilirsiniz.


Bunun için sizlere Limit Login Attemps eklentisini öneriyorum.Soru veya sorunlarınızı yorum olarak bizlere iletebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları:
1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

Popular Posts

Unordered List

Popüler Yayınlar