<data:blog.pageTitle/> <data:blog.pageName/> – <data:blog.title/>

RSS Abone Sayısını Arttırmanın Yolları

Rss Abone Arttırmanın Yolları
Blogunuza eklediğiniz abone ol kutusu veya turuncu renkli ikonları çoğu kişi bilmiyor ve aradığı şeyi alıp sitenizi terk ediyor.Fakat sitenizi seven ve paylaşımlarınızı takip eden kişiler abone olmak isteyecektir.Eğer abone sayınızı arttırmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek yüksek okuyucu kitlesine sahip olabilirsiniz.

Kısaca Rss

Beğendiğiniz veya takip etmek istediğiniz bloglar varsa onları tek bir yerden okumanızı saglayan sistemdir.

RSS'nin Faydaları


  • Beğendiğiniz bir site varsa onu sık kullanılanlara eklemeye gerek kalmaz.
  • Sevdiğiniz ve ziyaret edeceğiniz sitelerdeki yeni yazıları kaçırmazsınız.
  • Tüm siteleri tek yerden takip edebilirsiniz.
RSS Abone Sayısını Arttırmanın Yolları

Yazının başlagıncıgındaki kısımda belirttigim gibi ufak bir icon veya kutu eklemektense aşağıdaki adımları yaparak daha çok okuyucu ve düzenli takipçi edinebilirsiniz.Aşağıdaki adımları yapmanız oldukça önemlidir.

1. Kaliteli Ve Güncel İçerik

Abone sayısınızı yükseltmenin en önemli etmeni budur.Kaliteli yazılar yazmanız özgün olarak yazmanız ve güncel olarak belirli saatlerde yazı eklemeniz sizin faydanıza olacaktır.Rss abone sayınızı arttırmanın en önemli yoludur.

2. RSS'nin Ne Olduğunu Açıklayın

RSS'nin ne olduğunu ve ziyaretçilerinizin sizi nasıl takip edeceğini açıklamanız onların merak duygusunu geliştirecektir.Buda onların sitenize abone olmalarını saglayacaktır.Takip Edin isimli bir sayfa oluşturmanız üyelerinizin sizi takip etmesini kolaylaştıracaktır.

3. E-Posta Aboneligi Sunun

Bazı insanlar rss okuyucu kullanmak yerine e posta abonesi olmayı tercih eder.Hem daha kolaydır hemde sabah uyandınız ve sevdiğiniz siteye bir yazı girilmiş bilgisayardan bakmaktansa telefondan e postasına bakıp okuyabilir.Blogunuza e posta ile abone olun diye bir kutu eklemeniz çok iyi fayda saglayacaktır.

4. RSS Butonunuzu Görünür Yapın

Rss butonunuzu sitenizin birkaç yerine koyun özellikle reklam bannerlerinden uzak duracak şekilde koyun ve kullanıcılarınız rss butonunu görsün ve bir meraktır tıklasın.

5. Yazılarınızın Sonunda Teklif Edin

Yazılarınızın sonuna eğer yazımızı beğendiyseniz rss abonemiz olarak yeni ve güncel yazılarımızı okuyabilirsiniz diye teklif sunarsanız özellikle arama motoru trafiğinde çok etkisi olacaktır.Ve iyi bir abone arttırma yöntemidir.

6. Abone Sayınızı Gösterin

Abone sayınızı gösteren feedburner resimleri vardır onları sitenize eklemeniz faydalı olacaktır.Özellikle insanlarda takip edilen blogları takip etmek gibi bir huy vardır.Yani 50 takipçiniz varsa sayınızı göstererek bunu kısa zamanda 200 veya üstü yapabileceğiniz bir yöntemdir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları:
1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

Popular Posts

Unordered List

Popüler Yayınlar