<data:blog.pageTitle/> <data:blog.pageName/> – <data:blog.title/>

Blogger Yazı Nasıl Yazılır


Blogger kullanmaya yeni başlayanlar ve yazı nasıl yazılır bilmeyenler mevcut.Resimli olarak sizlere nasıl yazı yazacagınızı belirttik.Bazı yerleri yazı olarak yazacagız bakalım nasıl yazı yazılıyormuş.Daha fazla egitim için buraya tıklayabilirsiniz.

Yazı Paneline Giriş

Yukarıdaki resimde gördügünüz gibi blogger.com'dan giriş yaptıgınızda siteleriniz sıralanıyor.Yazıyı yayınlacagınız siteyi kalem resmine tıklayarak direk yazabilirsiniz.

Yazı Paneli Özellikleri

Girdiginizde öncelikle yukarıda yazı veya yayın başlıgı yazıyor.Oraya yazınızı başlıgını yazınız.Örnegin bu yazımızın başlıgı "Blogger Yazı Nasıl Yazılır" sizde yazınızı anlatan bir başlık belirlemelisiniz.Sonra ise başlık kategorisinin hemen altında yazınızın ayalarını belirleyin.Normal yazan yerden örnegin ben şimdi yazının başlıgını yazacagım oraya tıklayarak "Başlık" yazısını seçer ve başlıgımı yazınca "ENTER" tuşuna basıp yine normal yazıma devam ederim.

Oluştur/HTML yerinde örnegin bu yazının kalınlıgını arttırabilirsiniz sadece üstte paneli kullanmanıza gerek yoktur.Oluştur bölümü sizin işinizi görecektir eger temanızda yazılarınızı farklı şeyler eklemek için kodlar varsa o bölüme yazabilirsiniz.

F yazan yerden yazınızın fontunu belirleyebilirsiniz.tT yazan yerden ise yazınızdaki kelimelerin boyutunu büyültüp küçültebilirsiniz.

B yazan yerde yazınızda önemli olan bazı yerleri kalınlaştırabilirsiniz.

I yazan yerde bazı yazılarınızı yana yatırabilirsiniz.

U yazan yerde ise yazınızın altına çizgi çekebilirsiniz.

ABC ise örnegin bir yazınızda bir link verdiniz ama kısa süre sonra link kapandı veya kırıldı o zaman üstüne bunu çekerseniz yazınızda bir sorun olmayacaktır.

A yazan yerde yazınızın rengini yanındaki kalem resminde ise yazınızın arkasındaki rengi belirleyebilirsiniz.

Bağla yazan yerden ise yazınızda dışarıya link veriyorsanız link seklinde degilde oradan vermeniz daha güzel bir görünüş saglar.Yayındaki simgeden resim ekleyebilir.Onun yanındakinden ise video ekleyebilirsiniz.Kesilmiş kagıt resminde ise örnegin temanız yazıları kısaltmıyor o zaman ona tıklayıp belli bir yerden sonra kısalmasını saglayabilirsiniz.

Yazıya benzeyen çizgiye tıklarsanız mesela başlıkta ihtiyaç duyulan birşey tıklarsınız sonra başlıgı ortaya yada sagdan yazabilirisiniz.1-2-3 seklinde olan kısım ise mesela yazınızda seçenekleri böyle sayılandırabilirsiniz veya yanındaki noktalı yere tıklayarak nokta ile seçenekleri belirginleştirirsiniz.

" işareti ise mesela alıntı yaptıysanız yada önemli bir kısımda onu kullanabilirsiniz.Onun yanındaki ise biçimlendirmeyi kaldırmanıza yarıyor.

Yayın Ayarları

Yazınız bitince sag taraftan Etiketler bölümüne yazınızın hangi kategoride oldugunu belirtin çünkü google kategoriler sistemi yerine etiketler sistemi ekledi sadece ve önemli olan kategorileri belirlemeniz spam yapacak şekilde etiket eklemeniz google gözünde düşmenize sebebiyet verebilir.

Program yap kısmında ise mesela yazılarınızı günün belli bir saatinde yayınlıyorsanız o saati belirleyin.Örnegin hergün saat 13:00'da yayınlıyorsunuz 1 gün önceden yazdıgını makaleye o gün ve saati ayarlamanız kullanıcı trafiginizi arttıracaktır.

Kalıcı Bağlantı kısmını kullanmanızı tavsiye ediyorum.Yazınızın başlıgında türkçe karakter varsa linkte kötü duracaktır buda arama sıralamanızı etkiliyor.

Konum kullanmanıza gerek yok fakat isterseniz kullanabilirsiniz çünkü sonuçta bu bir kişisel blog...

Seçenekler kısmında ise yorum kısmını açabilir/kapatabilirsiniz.Oluşturma modunu bilmiyorum.Satır sonları oldugu gibi kalsın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları:
1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

Popular Posts

Unordered List

Popüler Yayınlar